Endüstriyel Yapılarda Yıkım
Endüstriyel Yapılarda Yıkım öncesi keşfin gerçekleştirilmesi ve tüm risklerin en ince detayına kadar incelenmesi gerekir. Bu incelemeye istinaden bölgenin hangi şekilde yıkımının yapılacağı belirlenmesi ve bölgeye istinaden döküman dosyasını oluşturulması gerekir.
Endüstriyel yapılarda yıkım proje kapsamında gerçekleştirilecek alanın durumuna ilişkin çevresel faktörler, iş makinelerinin kullanımı ve güzergahları gibi konular oluşturulan dökümanın içerisinde yer alır. Bununla birlikte dökümanın içerisinde yıkım planı hakkında gerekli görülen bütün maddeler yer alır.
Saha keşfi yapıldıktan sonra uzman mühendisler tarafından geliştirilmiş yıkım planı oluşturulur. Yıkım planı içerisinde yer alan tam fizibilitesi, yıkım yönetimi ve yıkımda yer alan iş makinelerin güzergahları doğrultusunda yıkım planı ilerler.
Yıkım planına başlandıktan ve ilk aşaması tamamlandıktan sonra diğer aşamaların kontrol ve denetimi mühendisler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Bu denetim yıkım yapılacak bölgenin etrafında fiili olarak gerçekleştirilir.
Proje kapsamında bulunan yapının üst düzey güvenlik önlemleri alınmadan yıkım emrine izin verilmediği gibi mühendislerin kontrolünde değerlendirilen projelerin yıkım emrine onay vermesi beklenilir. Oluşan mevcut risk kontrol altına alınarak profesyonel yıkım planı gerçekleştirilir.
Endüstriyel Yapılarda Yıkım Nasıl Yapılır?
Endüstriyel yapılarda yıkım nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak iş sağlığı ve güvenliği ile birlikte yüksek risk taşıyan işlerin güvenli şekilde yapılması oldukça önemlidir. Bu sebeple yıkım işleri yapılırken risk taşıyan bütün durumlar ele alınır ve güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılır.
Endüstriyel yapıların yıkımı 3 farklı şekilde yapılır. İlki yukarıdan aşağıya doğru sırayla yıkımdır. Bu yıkım çeşidinde çatıdan başlanarak Yapı elemanları sırasıyla yok edilir. Uğraştırıcı ve zaman alıcı bir iştir.
İkinci yıkım çeşidi olan toptan devirme yapının en az kolonları kırılarak yapının tamamı ile devrilmesi esasına dayanır.
Üçüncü yıkım çeşidi olan toptan göçürme kolonların patlayıcı yerleştirilmesi ile yapının tümü göçürülür. Bu yakın çeşidi genel olarak yüksek binalarda uygulanır. Uzun ön hazırlık gerektiren bu işlem oldukça dikkatli şekilde yapılması gerekir.
Endüstriyel Yapılarda Yıkım Yapan Firmalar
Endüstriyel yapılarda yıkım yapan firmalar işini titizlikle yapan ve yaptığı işlerde başarıya ulaşmış firmalardır.
Yıkım emrine ilişkin yasaların öngörüldüğü üzere çalışma şartlarının doğru ve güvenli şekilde oluşturulması ve bütün tedbirlerin alınması çevre ve insan sağlığı için oldukça önemlidir. Aynı şekilde endüstriyel yapıların yıkımını kimin yapacağı ve yıkımın ne şekilde oluşturulacağı ile birlikte malzemelerin genel değerlendirilmesine karar verilir.
Endüstriyel yapının kendine özgü inşaat projesi olduğu varsayıldığında her yıkım ayrı bir özen istediği görülür. Bu nedenle yıkılan binalar birbirleri ile aynı özelliğe sahip olsa bile ayrı yıkım planı ile yıkılması gerekir.
Yapıların genel özellikleri ele alındığında aynı binaların farklı riskler taşıdığı görülür. Bu nedenle her bina için bir yıkım uzmanına başvurmak gerekir. Yıkım fiilini gerçekleştirecek firmanın yıkım teknikleri ve projeleri bu hususta büyük önem arz eder.
-
Asbest Analizi
-
Asbest Danışmanlık
-
Asbest Envanter Raporu
-
Asbest Sökümü
-
Bağımsız Asbest Denetleme
-
Asbest Ölçümü
-
Asbest Bertarafı
-
Gemilerde Asbest
-
Asbest Maruziyeti
-
Atık Bertarafı (Tehlikeli, Tehlikesiz)
-
Elektrik – Mekanik Projeler
-
Enerji Kimlik Belgesi
-
Kentsel Dönüşüm, Bina Yıkımları
-
Endüstriyel Yapılarda Yıkım
-
Akustik Raporu
-
Akustik Proje
-
Geoteknik Rapor
-
Zemin Etüdü
-
Güneş Enerjisi Proje ve Uygulama
-
Topraklama Projesi